Divizia A

INVESTIM ÎN TINERI. INVESTIM ÎN VIITOR
”SATELITUL” ECHIPEI HC DUNĂREA BRĂILA – ECHIPA DE DIVIZIE

Clubul de handbal ”Dunărea” Brăila a reintrat în eșalonul echipelor care se implică în creșterea tinerelor jucătoare în perspectiva promovării la echipa de senioare. Astfel, începând din sezonul competițional 2022/2023, HC Dunărea Brăila are înscrisă în al doilea eșalon valoric al handbalului feminin românesc, echipa a doua.

Competiția adresată Diviziei A este organizată de Federația Română de Handbal și se desfășoară în două serii, alcătuite pe criterii geografice. Conform regulamentelor FRH, echipele care termină sezonul pe primul loc în cele două serii promovează în Liga Națională, iar cele care termină pe locurile 2 participă la un turneu de baraj pentru promovarea în Liga Națională.

Clubul a creat un cadru adecvat de pregătire pentru participarea cu succes, în campionat, a echipei de Divizia A şi, în viitor, să coopteze și jucătoare de la echipa de senioare care activează în Liga Florilor.

Cristian Preda s-a alaturat proiectului clubului ”Dunărea” Brăila, acesta fiind antrenorul echipei.

Cristi Preda a fost atât antrenor principal, cât și secund la echipa de Ligă Națională HC Dunarea Brăila, echipă cu care a reusit să câștige în 2016 titlul de vicecampion. În palmares, Preda mai adaugă și medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2016 alături de Națională de Tineret a României. Cu grupele de Juniori ale Liceului cu Program Sportiv, profesorul Preda a participat la mai multe turnee finale, din rândul cărora a promovat la echipa de senioare mai multe jucătoare.

LOT SEZON 2022-2023