CUPA ”DUNĂREA” – UN TURNEU DE SUCCES AL HANDBALULUI FEMININ

În perioada 16-19 August 2023, clubul de handbal ”Dunărea” Brăila a organizat ediția a VIII a a turneului amical Cupa ”Dunărea”, competiție ce a avut loc în Sala Poliventă. La această competiție au participat SCM Râmnicu Vâlcea, Rapid București și echipa franceză Brest Bretange.

Rezultate meciuri:

SCM Rm. Vâlcea – Rapid București, scor final 33 – 32

Dunărea Brăila – Brest Bretagne, scor final 30 – 31

Brest Bretagne – Rapid București, scor final 21 – 32

Dunărea Brăila – SCM Rm. Vâlcea, scor final 36 – 27

Brest Bretagne – SCM Rm. Vâlcea, scor final 27 – 26

Dunărea Brăila – Rapid București, scor final 31 – 25

Clasamentul a fost stabilit  în baza numărului mai mare de puncte acumulat și a golaverajului, astfel că SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat turneul de la Brăila. Rapid București s-a clasat pe locul al doilea iar Dunărea Brăila pe al treilea. Brest Bretagne a ocupat poziția a patra.

Pe lângă premiile oferite echipelor, s-au mai acordat trei premii speciale:

MVP-ul competiției: Djurdjina Jaukovic (Brest Bretagne)

Goalkeeper: Dacianei Hosu (SCM Rm. Vâlcea)

Goalgeter: Julia Maidhof (SCM Rm. Vâlcea)

”Am organizat cel mai puternic turneu amical de handbal din România. Am invitat echipe puternice pentru a ne măsura valoarea, pentru a ne verifica potențialul și pentru a vedea unde ne situăm din punct de vedere sportiv la o lună de la reluarea pregătirii. Până la Cupa “Dunărea”, turneul amical organizat de clubul nostru, am mai participat la două turnee. Unul la Tg. Jiu (am câștigat trofeul) și unul la Brașov (medalie de bronz). Am tratat meciurile cu mare seriozitate iar multe dintre ele le-am câștigat. Am știut cât de importantă este victoria, indiferent de echipa cu care am jucat” a declarat Adrian Manole, președinte ”Dunărea” Brăila.

Rolul meciurilor amicale este acela de a ajuta antrenorii în alegerea jucătorilor pentru meciurile din competiții. Atenția se focusează asupra evoluției echipei în ansamblu, repetarea unor scheme tactice, integrarea unor jucătoare, etc.

Fiind vorba de anumite obiective urmărite, unele jucătoare prezente în teren pot avea evoluții total diferite de ceea ce vedem în meciurile oficiale. Nu neapărat prestații slabe, dar la o turație redusă și poate la nivel superficial.

Suporterii reprezintă al optulea jucător. Un jucător în plus în “teren”, un jucător care de multe ori poate face diferența prin puterea de susținere, prin aplauze, prin încurajările de pe margine. Al optulea jucător transmite emoție în teren, transmite stări și ajută enorm. Pentru al optulea jucător am organizat un turneu demn de Champions League. Iubitorii de handbal braileni merita ce e mai bun, motiv pentru care suntem hotărâți să oferim pe măsura așteptărilor lor. Mulțumim, dragi brăileni!

Turneul amical Cupa “Dunărea” crește de la ediție la ediție atât din punct de vedere sportiv cât și din punct de vedere al organizării. De la an la an participă echipe și mai puternice și de la an la an ne întrecem pe noi în organizare. Promovăm Brăila, promovăm profesionalismul și nu în ultimul rând promovăm sportul de performanță.

Aducem mulțumiri echipelor participante:

SCM Râmnicu Vâlcea – Handbal feminin

Brest Bretagne Handball

Handbal Rapid București

Vă mulțumim pentru fair-play, pentru spectacolul oferit brăilenilor și pentru experiența oferită echipei noastre.

Totodată, transmitem mulțumirile noastre arbitrilor prezenți la competiție, observatorilor delegati de Federația Română de Handbal și tuturor celor care ne-au fost alături în organizarea acestui turneu.

A fost o onoare!

Cu stimă,

Echipa “Dunărea” Brăila