Dunărea Brăila – CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud, scor final 29 – 30

Astăzi, 30.03.2023, Dunărea Brăila a jucat pe teren propriu cu CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud contând pentru etapa a XX a din sezonul competițional 2022/2023 al Ligii Florilor MOL. Prima repriză s-a terminat în favoarea echipei brăilene, scor 15 – 14 iar partida s-a încheiat în favoarea echipei bistrițene, scor final 29 – 30, câștigând cele trei puncte ale partidei.

Au marcat pentru Brăila: Liscevic K. (6), Quintino J. (6), Gonzalez M. (4), Lavko J. (4), Araujo L. (3), Kanaval M. (2), Shmelzer M. (2), Venancio L. (1),  Lupei C. (1).

După această partidă, Dunărea Brăila ocupă locul 5 în clasamentul Ligii Florilor Mol acumulând 40 de puncte.

”A fost un meci dificil, un meci în care scorul a alternat dar trebuie să recunosc că Bistrița a jucat mai bine în repriza a doua. Am avut foarte multe greșeli, în special la finalizare, multe situații de 1 la 1 în care noi nu am reușit să dăm gol, iar ele au avut un portat inspirat, cu foarte multe parade în situații de 1 la 1 și cred că lucrul acesta până la urmă a contat. Odată ce timpul se apropia de final, presiunea era din ce în ce mai mare și am încercat să intrăm în joc. Normal, jucând mai repede apar și greșelile iar rezultatul a fost cel de pe tabelă. Continuăm, suntem pe un drum pe care vrem să îl ducem până la capăt. Ne vom bate cu fiecare echipă, avem meciuri din ce în ce mai grele acasă, vor veni CSM București și Rapid. Avem un meci foarte greu și în deplasare cu eterna noastră rivală, Buzăul. Acum urmează o pauză cu multe fete plecate la naționale, cu drumuri, cu jocuri multe și foarte puțin timp să pregătim următoarele jocuri. Între revenirea lor și primul joc sunt și sărbătorile de Paște. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost astăzi la sală, ne-au încurajat, mă bucur că au fost alături de noi și îi așteptăm mereu alături de noi, chiar dacă mai apar și situații de genul acesta, în care pierdem. Așa este în sport” a declarat antrenorul principal al ”Dunării” Brăila, Costică Buceschi.

”A fost un meci intens. Pe greșelile mici s-a făcut diferența iar în apărare, pe final, ne-am pierdut puțin iar asta s-a văzut. Am ratat mult și de la 6 metri. În pauza aceasta competițională avem puțin liber iar apoi ne vom întoarce înapoi la muncă și ne vom pregăti pentru următoarele meciuri. Sperăm că nu vom mai avea nicio înfrângere și că vom demonstra că vrem să fim în primele 3” a declarat Alexandra Severin, inter stânga ”Dunărea” Brăila.

Mulțumim tuturor suporterilor care ne-au fost alături și îndemnăm să ofere în continuare sprijin echipei.

Etapa următoare este programată pentru data de 19 Aprilie 2023 atunci când Brăila va juca tot acasă în Sala Polivalentă împotriva echipei CSM Slatina. Pauza competițională este prilejuită de participarea echipei naționalei de handbal feminin a României în preliminariile Campionatului Mondial 2023. România va juca pe 8 și 12 aprilie în compania selecționatei similare a Portugaliei. Printre cele 18 handbaliste convocate se regăsește și pivotul Dunării Brăila, Nicoleta Balog.

Hai, Dunărea Brăila!