Echipa de junioare 3 a clubului nostru s-a calificat la turneul Valoare!

HC Dunărea a câștigat două meciuri la al dolea turneu al junioarelor III, care a avut loc la Fetești și, cu 24,5 puncte acumulate, s-a clasat pe locul al doilea în grupa C, poziție care i-a adus calificarea la turneul Valoare. Echipa pregătită de profesorul Eugen Jelesneac s-a impus la 11 goluri diferență, 39-28, în partida cu formația gazdă a acestui turneu, CSM Fetești și a dispus cu 32-23 de HC Omer Constanța.

HC Dunărea a câștigat două reprize în partida cu liderul grupei, CSS1 Constanța, dar la general a pierdut, 28-30, acest derby.

Faptul că echipa brăileană s-a calificat în faza următoare a competiției denotă că proiectul inițiat de conducerea clubului, acela de a depista și forma handbaliste pentru echipa mare, începe să se dezvolte.

“Echipa a jucat bine, ultimul meci a fost mai dificil dar și în acela am câștigat doua reprize din trei dar, din păcate, am pierdut meciul la general. Fetele au progresat chiar și în condițiile impuse de pandemia de coronavirus, când de fapt nu am putut susține niciun meci amical. În grupa Valoare vom întâlni cele mai bune echipe din țară dar avem o șansă deoarece se joacă fiecare cu fiecare. Noi ne dorim să ajungem la turneul final. Vreau să felicit echipa pentru tot ce a făcut până acum în cadrul grupei C, pentru că jucătoarele au muncit și au luptat pănă la final, deși erau calificate la turneul Valoare încă după meciurile de la Brăila”, a declarat profesorul Eugen Jelesneac.

“Merită felicitate tinerele jucătoare, parinții care sunt alături de ele în permanență și antrenorul pentru acest rezultat notabil. Clubul nostru, cu sprijinul autorităților locale, are ca obiectiv creșterea în valoare a jucătoarelor tinere iar acest rezultat ne arată că suntem pe drumul cel bun”, a punctat profesorul Marian Neta, vicepreședintele clubului HC Dunărea Brăila.

Vă reamintim că în această ediție de campionat, meciurile la junioare III au trei reprize, a câte 20 de minute fiecare. În prima repriză, o echipă este formată din cinci jucătoare de câmp și un portar, iar în repriza a doua și a treia, pe teren, la o echipă, sunt șase jucătoare de câmp și un portar.

SURSA: Obiectivbr.ro