MEDALIE DE ARGINT ÎN CUPA ROMÂNIEI. POVESTEA MERGE MAI DEPARTE

Dunărea Brăila mai bifează o performanță istorică și obține medalia de argint în Cupa României, sezon 2023 – 2024.

Pentru două zile, Brăila a strălucit fiind capitala handbalului românesc, găzduind evenimentul Final Four al Cupei României.

Au participat:

Dunărea Brăila

CSM București

Gloria Bistrița

Rapid București

După o serie de meciuri intense și pline de dramatism, echipa Dunărea Brăila a reușit să cucerească inimile fanilor și să-și asigure locul pe podium, dovedindu-și încă o dată determinarea și talentul în sportul cu mingea mică. Atmosfera din tribune a fost un factor crucial în sprijinul echipei și în creșterea moralului în momentele cheie ale competiției.

În semifinale, CSM Bucureşti a trecut de Rapid Bucureşti, scor 27-23 (16-10), iar Dunărea Brăila a eliminat Gloria Bistriţa, după prelungiri, scor 36-35 (18-16, 31-31).

HC Dunărea Brăila a jucat finala Cupei României la handbal feminin cu CSM București. Victoria a revenit echipei bucureștene cu 32-27 (17-13), iar aceasta și-a adjudecat trofeul.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Quintino – 6 goluri (toate în prima repriză), Gonzalez -6, Kanaval -4, Mohamed -2, Jezic -2, Raicea -2, Liscevic -2, Zivkovic -1, Munhoz Araujo -1, Gomes da Rocha -1.

Kira Trusova – 4 intervenții, Elena Șerban -6 intervenții.

„Mulțumim suporterilor brăileni pentru toate încurajările din tribună. Le dedicăm această medalie!”, au declarat jucătoarele în urma victoriei lor.

Pentru HC Dunărea Brăila este pentru prima dată în istoria echipei când au jucat o finală de Cupa României, după două medalii de bronz, în 2018 și 2023.