CALIFICARE ISTORICĂ. DUNĂREA BRĂILA ÎN FINAL FOUR-UL EHF EUROPEAN LEAGUE

Gloria le aparține celor care iubesc mai mult lupta decât succesul, iar jucătoarele Dunării au demonstrat-o aseară. Dunărea Brăila a câștigat și returul cu Podravka, scor 26-25, și s-a calificat în Final Four-ul European League la handbal feminin, marcând cea mai mare performanță europeană în cei 27 de ani de la înființarea clubului. În tur, formaţia brăileană s-a impus cu scorul de 32-26.

Pentru Brăila au marcat: Jezic 8, Gomes da Rocha 5, Popa 3, Liscevic 3, Quintino Ribeiro 2, Gonzalez Alvarez 2, Zivkovic 1, Munhoz Araujo 1, Lupei 1. Trusova a avut 7 intervenții reușite iar Șerban 5.

Dunărea Brăila este a doua reprezentantă a României calificată la EHF European League, care va avea loc pe 11 şi 12 Mai 2024, la Graz (Austria), după CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud. Celelalte două participante sunt Nantes (Franța) și Storhamar (Norvegia).

Tragerea la sorți a semifinalelor este programată marți, 26 martie 2024.

Echipa noastră s-a calificat în grupe după ce a disputat două tururi preliminare, eliminând formaţiile Valur (30-29, 30-14) şi Borussia Dortmund (25-24, 27-22). Apoi, am încheiat lider al grupei B, în urma rezultatelor: 27-21 şi 24-19 cu Chambray Touraine Handball, 28-32 şi 33-23 cu Thuringer HC, 30-29 şi 34-26 cu Lokomotiva Zagreb.

,,Sunt fericit pentru că am câștigat nouă meciuri din zece și ne-am calificat în Final Four. Când am venit prima dată la echipă, nu credeam că avem puterea și calitatea de a ajunge la Final Four. Fetele au făcut o treabă bună și m-au surprins într-un mod plăcut, chiar dacă nu a fost cel mai bun meci pe care l-am jucat, dar ne-am calificat și acesta este cel mai important lucru în acest moment“ – Jan Leslie, antrenor principal Dunărea Brăila

,,Așa cum ne așteptam, a fost foarte greu, știam că vor încerca să ne domine, dar am avut momente bune, am avut momente proaste, dar în final am câștigat. Ne bucurăm cu adevărat că astăzi am intrat în istorie.  Știm că este un lucru important pentru Brăila și încercăm cu adevărat să ne bucurăm de fiecare secundă a meciului. Așadar, felicitări echipei Podravka. Este o echipă mare, dar sunt foarte fericită pentru noi. Inima noastră mare și mintea noastră curată ne-au condus la victorie” – Kristina Liscevic, jucătoare Dunărea Brăila.

Partida Dunăarea  Brăila – Podravka Vegeta a fost arbitrată de Emil Aghakishi și Ernest Aghakishi (Azerbaidjan), în timp ce delegat al federației europene a fost grecul Ioannis Meimaridis.