DUEL ROMÂNESC ÎN SEMIFINALELE EHF EUROPEAN LEAGUE

Potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi, la Graz (Austria), echipele româneşti Dunărea Brăila și Gloria Bistriţa-Năsăud vor fi adversare în semifinalele competiţiei feminine de handbal EHF European League. Meciul va avea loc sâmbătă, 11 Mai 2024. Astfel, cu certitudine România va avea o finalistă în EHF European League.

În cealaltă semifinală se vor înfrunta Storhamar Handball Elite (Norvegia) și Neptunes Nantes (Franța). Neptunes Nantes a cucerit trofeul EHF European League în 2021.

Echipa brăileană ocupă poziția a 4-a în Liga Florilor, în timp ce Gloria Bistriția se află pe locul 3, la egalitate de puncte cu Rapid București, cu un meci mai puțin disputat.

Duminică 12 Mai 2024, învinsele din semifinale vor juca în finala mică, pentru locurile 3-4, iar învingătoarele își vor disputa trofeul EHF European League, ediția 2023/2024. Orele de disputare vor fi anunțate ulterior.

Dunărea Brăila a terminat prima în Grupa B după 27-21 și 24-19 cu Chambray Touraine Handball (Franța), 28-32 și 33-23 cu Thuringer HC (Germania), 30-29 și 34-26 cu Lokomotiva Zagreb (Croația), în timp ce în sferturi a eliminat-o pe Podravka Koprivnica (Croația) cu 32-26 și 26-25.

”Este o provocare să ne confruntăm cu Gloria Bistrița în semifinală. Ca și competitori români, împărtășim o înțelegere profundă a punctelor noastre forte și slabe reciproce. Această familiaritate adaugă un nivel suplimentar de intensitate meciului. Cu toate acestea, avem încredere în abilitățile noastre și suntem hotărâte să profităm de această oportunitate. Suporterii noștri se pot aștepta la un joc foarte disputat, suntem pregătiți să lăsăm totul pe teren pentru a ne asigura locul în finală. Nu suntem aici doar pentru a completa numărul; suntem aici pentru a ne face simțită prezența“ – Mireya Gonzalez, jucătoare Dunărea Brăila.

”Toate echipele au o șansă bună să ajungă în finală și vom juca cu toată puterea noastră. Bistrița este o echipa puternică si bună așa că trebuie să jucam cel mai bine în toate cele 60 de minute pentru a avea ocazia sa câștigam. Am ajuns aici pentru că am făcut o treabă excelentă și sperăm că putem termina acest basm în cel mai puternic mod” –  Jan Leslie, antrenor principal Dunărea Brăila

Hai, Dunărea Brăila!