HC Dunărea este pe locul al doilea, după turneul Diviziei A de la Brăila

*în Polivalentă, formația brăileană a câștigat cu CSU Bacău, a remizat, 27-27, cu HCF Piatra Neamț și a pierdut partida cu Corona Brașov

Clubul brăilean de handbal a organizat impecabil turneul de Divizia A, iar în Polivlentă, la partidele în care a evoluat HC Dunărea au fost în tribună președintele George Caranica și vicepreședintele Marian Neta.

La echipa de Divizia A evoluează o serie de handbaliste tinere, care pot face pasul spre echipa din Liga Națională, iar cei doi oficiali ai clubului, preocupați de viitorul handbalului brăilean, au venit în Polivalentă să vadă la lucru jucătoarele de perspectivă.

Formația brăileană pregătită de Cristian Preda a câștigat cu 28-21 meciul cu CSU Bacău. HC Dunărea a controlat ostilitățile în teren și a condus și la trei goluri în prima repriză, însă după primele 30 de minute avea doar un singur gol avantaj, 14-13. În repriza a doua echipa brăileană a jucat la turație maximă și s-a impus la o diferență de 7 goluri, una mai aproape de realitatea din teren.

Pentru HC Dunărea au marcat Ichim 6 goluri, Epureanu 5, Bălăceanu 5,  Axinte 4, Coteț 4, L. Surdu 1, Terciu 1, Gașpar 1, Iordache 1.

Scorul final în partida cu HCF Piatra Neamț a fost decis de arbitrii Ninel Costache (București) și Adrian Vasile (Ploiești). Cei doi arbitri au avantajat echipa din Piatra Neamț căreia i-au acordat 9 aruncări de la 7 metri și de câte ori a condus, HC Dunărea a avut imediat o jucătoare eliminată. Cele două combatante și-au împărțit perioadele de dominare. Dar, cu toate că în ultimele 5 minute a avut două jucătoare eliminate, Coteț și apoi Epureanu, la pauză HC Dunărea a avut un gol avantaj, 15-14.

Echipa pregătită de profesorul Cristian Preda a controlat jocul în repriza a doua și a condus pe tabelă cu două-trei goluri și chiar cu patru, 27-23, în minutul 55. Bălăceanu a fost eliminată și, în superioritate numerică, HCF Piatra Neamț a egalat, bineînțeles, după un 7 metri primit din partea mărinimoșilor arbitri. Iar partida s-a încheiat la egalitate, 27-27.

Pentru HC Dunărea au marcat Ichim 7 goluri, Coteț 5, Axinte 4, Gașpar 3, Conțu 3, Epureanu 2, Bălăceanu 2, L. Surdu 1.

Coform așteptărilor, cea mai bună formație din această serie, Corona Brașov, pentru care Alicia Gogîrlă a marcat 11 goluri, a câștigat la scor, 29-20, partida cu echipa brăileană.

Pentru HC Dunărea au marcat Bălăceanu 5 goluri, Terciu 3, Coteț 3, L. Surdu 2, Ichim 2, Iordache 2, Axinte 1, Epureanu 1, Gașpar 1.

După turneul de la Brăila podiumul se prezintă astfel: 1. Corona Brașov 18 puncte, 2. HC Dunărea Brăila 10 puncte, 3. HCF Piatra Neamț 10 puncte.

După această competiție HC Dunărea a urcat pe locul al doilea în Seria A.