DUNĂREA BRĂILA, ÎN SFETURILE EHF EUROPEAN LEAGUE

Echipa de handbal feminin Dunărea Brăila a învins sâmbătă, pe teren propriu, liderul grupei B din European League, Thuringer HC, scor 33-23 (16-12), în etapa a V-a.

Dunărea Brăila avea nevoie de un punct pentru a-și asigura califcarea în sferturi și, în cele din urmă, a câștigat la o diferență de 10 goluri, punând capăt celor patru victorii ale THC în competiție.

Oaspeții, care își rezervaseră deja biletul pentru sferturile de finală, au deschis un avantaj de 5:3 la începutul meciului, dar apoi Brăila, care s-a bazat pe o apărare solidă, a întors scorul la 13-7 în minutul 22, cea mai mare diferență de scor din prima repriză.

La începutul reprizei secunde, echipa brăileană a mărit diferența la șapte goluri (20:13), iar încercările lui Thüringer de a riposta au fost în zadar.

Ne putem lăuda cu o performanță foarte bună în echipă, 11 dintre jucătoare marcând cel puțin o dată, iar Kira Trușova a înregistrat 14 salvari (o rată de salvare de 38 la sută).

Katarina Jezic şi Francielle Gomes da Rocha au marcat câte 6 goluri, Jelena Zivkovic 4, Kristina Liscevic 4, Maria Kanaval 3, Larissa Fais Munhoz Araujo 3, Mireya Gonzalez Alvarez 3, Anena Udriştioiu, Jessica Quintino Ribeiro, Meike Schmelzer, Andreea Cristina Popa, câte un gol.

”Sunt extrem de fericit, am făcut o treabă foarte bună și am câștigat meciul așa cum merităm. Sunt foarte mândru de fete, au făcut o treabă foarte bună și cred că și-au păstrat o mentalitate bună astăzi, ne-am tot luptat și am făcut totul pas cu pas și până la urmă totul a ieșit într-un mod bun” – Jan Leslie, antrenor principal, Dunărea Brăila.

Clasament Grupa B – EHF European League

Dunărea Brăila ocupă primul loc, cu 8 puncte (+21), urmată de Thuringer HC, 8 puncte (+15), Chambray Touraine Handball, 4 puncte, Lokomotiva Zagreb, 0 puncte.

Primele două clasate se califică în sferturile de finală.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 17 februarie, Chambray Touraine Handball – Dunărea Brăila, şi Thuringer HC – Lokomotiva Zagreb, pe 18 februarie.